Overige insecten

Veel kruipende insecten, zoals mieren, kakkerlakken, vlooien, etc. kunnen binnenshuis vermeden worden door gleuven en kieren goed af te dichten. Ook het goed opgeruimd en schoonhouden van de ruimtes is erg belangrijk om dieren geen schuilplaats of voedsel te geven. Wanneer deze maatregelen niet helpen, dan kan tegen kruipende insecten een naden- en kierenbehandeling uitgevoerd worden. Hieronder gaan we kort in op twee soorten veel voorkomende kruipende insecten, maar wij kunnen u uiteraard bij meer soorten ongedierte helpen.

Mieren

Mieren zijn vooral hinderlijk, maar komen ook de hygiëne niet ten goede. Net als bij andere kruipende insecten helpt het om naden en kieren dicht te maken en geen etensresten te laten slingeren. Mieren kunnen zeer hardnekkig zijn. Wanneer wij langskomen zullen wij proberen het nest te lokaliseren en dit nest gericht te bestrijden.

Zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes

franjestaartn

Wanneer u ‘zilvervisjes’ aantreft, is het zeer belangrijk eerst te determineren of het daadwerkelijk om zilvervisjes gaat en niet om andere ordegenoten: het papiervisje of het ovenvisje (zie afbeelding hiernaast). De ene soort is schadelijker dan de andere en ze hebben duidelijk verschillende leefomgevingen. Alle soorten franjestaarten (verzamelnaam) tasten kleding en papieren materialen aan; soms kunnen ze bijvoorbeeld hele archieven onleesbaar maken. Naast het dichtmaken van naden en kieren kan ook het spelen met het klimaat in de ruimte helpen met het terugdringen of verwijderen van het probleem. Hierbij kunnen we u van advies voorzien.